joi, 23 mai 2013

Cei mai ne/cinstiți turiști din lume

  Parcă vă şi văd dând năvală spre clasament, ca să aflaţi pe unde sunt plasaţi românii. Veşti proaste. Nu suntem incluşi.
  Să vedem, totuşi, o statistică interesantă, primită pe e-mail, la care am mai adăugat un articol apărut pe "acasă.ro", plus câteva ilustraţii. În rest, nicio intervenţie!



   Un site american de turism a realizat recent un sondaj de opinie în care îşi întreabă clienţii dacă au furat vreodată ceva dintr-un hotel în care au stat. Centralizând rezultatele, Hotels.com a realizat un clasament al turiştilor pe naţionalităţi, în funcţie de cât de cinstiţi sunt sau, cel puţin, cât de cinstiţi spun că sunt.


„În timp ce tuturor ne place sentimentul de a fi vacanţă, se pare că unii turişti merg puţin prea departe, însuşindu-şi o varietate de obiecte din camera de hotel, pe care le iau cu ei acasă”, a declarat directorul de comunicare al Hotels.com, Alison Couper, citat de travel.cnn.com.

   Sondajul, realizat de site-ul specializat în rezervarea de locuri la hoteluri din toată lumea, a cuprins 8600 de persoane din 27 de ţări. Conform răspunsurilor oferite, pe primul loc în topul celor mai cinstiţi turişti s-au clasat danezii, 88% dintre ei declarând că nu au furat niciodată nimic din camera de hotel. Ei au fost urmaţi la mică distanţă de olandezi (cu 85%), norvegieni (cu 84%) şi de canadienii din provincia Quebec (81%). Pe ultimele locuri s-au clasat columbienii, doar 43% dintre ei declarând că nu au plecat niciodată dintr-un hotel cu ceva ce nu le aparţine, mexicanii (cu un rezultat de 60%), indienii (62%) şi spaniolii (64%). 
   Potrivit site-ului de turism, cei mai mulţi dintre cei care au recunoscut că şi-au însuşit obiecte care nu le aparţin au plecat acasă cu reviste şi cărţi. Unii nu s-au putut despărţi de lenjeriile de pat sau de prosoape, în timp ce alţii, precum chinezii, au pus în bagaje obiecte decorative precum ceasuri, corpuri de iluminat sau obiecte de artă.

   Clasamentul complet al turiştilor care spun că nu au furat niciodată dintr-un hotel, în funcţie de ţara / regiunea natală:

Danemarca 88%
Olanda 85%
Norvegia 84%
Brazilia 81%
Canada (Quebec) 81%
Hong Kong 81%
Italia 80%
Rusia 79%
Taiwan 78%
Coreea de Sud 78%
Argentina 77%
Singapore 77%
Irlanda 75%


Dacă încă mai căutaţi România în acest clasament, vă sfătuiesc să căutaţi şi...SUA, sau, mai precis, USA. Vă invit să o găsim în alt articol de presă, sub semnătura Andrei Rotaru. Iată-l:
 Conform unui sondaj recent (anul 2012 - nota Aqvila) din Statele Unite, s-a constatat ca americanii sunt cei mai rai turisti din lume. Rezultatul este cu atat mai surprinzator cu cat 4000 din 5600 de repondenti erau americani. Sondajul ii arata pe americani ca fiind nu doar turisti needucati, dar si hoti. (La sondaj au participat peste 5600 de persoane din Australia, Canada, Irlanda, Marea Britanie si Statele Unite)
   Un sondaj realizat de Living Social si Mandala Research la inceputul acestui an a aratat ca americanii sunt cei mai nesuferiti turisti si cei care fura cel mai mult din camera de hotel. Americanii au primit cele mai mici note din partea repondentilor americani, canadieni si australieni. Toate trei nationalitatile au concluzionat ca americanii sunt galagiosi si imbracati inadecvat.
   39% dintre calatorii din Statele Unite au recunoscut ca au sustras obiecte din camera de hotel. Obiectele furate cel mai frecvent sunt: prosoape (28%), halate de baie (8%), baterii (5%), perne (4%), telecomenzi (3%), asternuturi (3%), umbrele (3%).

Alte nationalitati

    Irlandezii i-au indicat pe britanici ca fiind cei mai rai turisti, iar acestia din urma i-au aratat cu degetul pe nemti in ceea ce priveste comportamentul negativ in timpul calatoriilor. Pe langa faptul ca s-au indicat pe ei insisi ca turisti groaznici, 40% dintre americani i-au numit pe chinezi ca fiind cei mai rai turisti.

   Turistii care se bucura de cel mai lung concediu sunt irlandezii, cu 28 de zile de vacanta , urmati de australieni, cu 27 de zile, britanici cu 23 zile si canadieni cu 21 zile de concediu.

    Conform aceluiasi studiu, americanii sunt cei care au cele mai putine zile de vacanta dintre toate nationalitatile. In medie, acestia au 16 zile de concediu. O bila alba pentru americani este acordata americanilor deoarece acestia calatoresc in toata lumea, vizitand foarte multe locuri. Studiul indica faptul ca 78% dintre turistii americani au vizitat cel putin o tara straina, 61% au vizitat mai multe tari, iar 36% au vazut cel putin 4 sau mai multe destinatii de vacanta.





Hai să spunem ceva şi despre noi, românii, citând declaraţia unui administrator de hotel din Austria, preluată de pe "apropo.ro"


Un proprietar de hotel din Austria ne spune cum recunoaşte dintr-o clipă care este turistul român care-i păşeşte pragul...

"Cei mai mulţi români ajung la noi cu maşina personală. Dacă te plimbi prin parcarea hotelului, printre cele mai luxoase maşini sunt cele cu număr de România", spune Barbel Frey, directorul general al hotelului de patru stele Aqua Dome din Langenfeld, din valea austriacă Otztal (regiunea Tirol).



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.