duminică, 14 noiembrie 2010

Templul buddhist Dhammakaya

Ceea ce vă voi prezenta în imaginile de mai jos este aproape incredibil, din orice punct de vedere! Nu ştiu dacă îmi vor ajunge vreodată paşii până acolo, dar imaginile m-au copleşit realmente! Este vorba despre Templul buddhist Dhammakaya Cetiya, din Thailanda, proiectat şi construit pentru o capacitate de un milion de oameni, număr regăsit în tot atâtea statuiete cel reprezintă pe Buddha, ce au dimensiunea de 15 x 15 cm.
Pentru a nu mă desfăşura foarte mult cu montajul prezentării, am selectat doar o mică parte din albumul foto, alegându-le pe cele ce vă vor ajuta să cuprindeţi cât de cât măreţia respectivului Templu, dar şi pe unele care au în conţinut textul explicativ, care, din păcate, este în engleză, avantajându-i pe cei ce cunosc această limbă. Totuşi, vă invit să aveţi răbdarea de a cunoaşte o megaconstrucţie, pe care buddhiştii au dedicat-o Păcii Mondiale!

Iată suprafaţa pe care se întinde Dhammakaya Cetiya, împărţită în patru zone spirituale, din care una este interzisă publicului larg.

Aceasta este cupola centrală...

...care, pe măsură ce ne apropiem...

...devine din ce în ce mai uluitoare, graţie celor un milion de statuiete ce au intrat în alcătuirea sa!

Dar asta nu-i tot! Dacă ziua cupola templului străluceşte auriu în lumina soarelui, noaptea, un milion de lumânări, de la toţi atâţia oameni, se unesc într-o singură rugăciune.

1200 de călugări buddhişti...

...şi aproximativ 300 de mii adepţi ai cultului...

...se pot refugia în caz de ploaie sub acoperişul imensei hale...

...aşezaţi într-o ordine desăvârşită...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.