duminică, 23 iunie 2013

Perlele Sithoniei - Neos Marmaras - Porto Carras

   Petrecând vacanţa în cel mai important oraş al Sithoniei, digitaţia din mijloc a peninsulei Halkidiki, turiştii au posibilitatea de a vizita Porto Carras Grand Resort, cel mai important şi galonat complex hotelier din Grecia, şi nu numai.
   Prima variantă ar fi pe uscat, urmând drumul de pe lângă plaja din sudul localităţii, cea a "muritorilor de rând", cunoscută sub numele de "Plage", iar după o porţiune sălbatică, a nimănui, veţi pătrunde în Olimpul celor "zeificaţi" de soartă, adică în parcul şi plaja (Kohi) celor două hoteluri de lux, Sithonia şi Meliton. Durata expediţiei ar fi în jur de 30 - 40 de minute, în pas vioi. 


   A doua variantă poate fi, desigur, pe calea apei. În portul principal al oraşului Neos Marmaras - din partea dreaptă a pontonului, cum priviţi spre mare - sunt curse regulate spre Porto Carras. Contra sumei de 2 euro de persoană beneficiaţi de o călătorie cu durata aproximată la un sfert de oră, acompaniaţi cu muzica grecească (în surdină) din cabina căpitanului de vas (cred că exagerez cu titulatura!?) şi cu duduitul la maximum de decibeli de la motorului diesel.
Indiferent de ce variantă alegeţi, vă recomand să mai aveţi ceva bani în portmoneu, pentru că în ambele situaţii mai aveţi de plătit un fel de taxă pe staţiune. Practic este un bilet, cu valoarea de 5 euro de persoană. Ce beneficii vă aduce acest bilet, nu vă pot spune cu exactitate. Oricum, mi-am propus să vă reţin atenţia cu cât mai puţine cuvinte, lăsându-vă să vizionaţi cele câteva minute de film, realizat pe traseul Neos Marmaras - Porto Carras. 


Cine spunea că o imagine poate înlocui o mie de cuvinte, mare dreptate a avut! Dacă reuşesc cu un film şi câteva ilustraţii să acopăr tot dicţionarul... mă bucur pentru voi! 






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.