duminică, 19 ianuarie 2014

România - survolul frumuseţii


   De pe fluxul de ştiri cu care Yahoo România îşi întâmpină utilizatorii pe pagina web, am reţinut un material video, prezentat cu titlul: "Frumuseţile României, prezentate într-o superbă filmare aeriană", numai că am preferat să merg direct la sursă, mai precis pe YouTube, unde filmuleţul de câteva minute (6: 37) era postat cu titlul:  "Made in Romania-Beauties from Romania". Autorul, Laurentiu Bălăceanu, mai are la activ alte 150 de clipuri ce pot fi vizionate, deci nu este un fitecine. Mai mult, calitatea montajului şi a imaginilor mă fac să cred că tipul este ceva mai mult decât un amator în editare şi procesare video.
  Revenind la filmul propriu-zis, în ciuda unor "mici scăpări" regizorale (mă refer la chenarul tricolor şi la faptul că, personal, aş fi optat pentru un ajutor de text-ghid inserat peste imagini), are o mare calitate: de promovare a României, prin ceea ce are ţara mai frumos. Şi are, har Domnului! Puteam posta acest film în cadrul blogului "Pipeta de patriotism", însă, la rândul meu, mă alătur celor care, după ştiinţă şi putinţă, pun umărul pentru ca ţara nostră să fie cunoscută, admirată şi căutată pe plan turistic. Poate că titlul ales de autor nu este tocmai fericit, deşi multe obiective au fost făcute de mâna omului, dar, pe de altă parte, România, fără îndoială, este creaţia lui Dumnezeu.
   Înainte de a da "Play" filmului, însoţiţi de acordurile inconfundabilei balade compuse de Ciprian Porumbescu, încerc să vă ofer un ghid cu locaţiile ce vor fi vizionate...de sus.
- Munţii Apuseni 
- Valea Drăganului 
- Delta Dunării 
- Dumbrava Sibiului 
- Sighişoara 
- Cazanele Dunării 
- Coloana fără sfârşit, sau Coloana Infinită (Constantin Brâncuşi) din Targu Jiu 
- Sibiu 
- Castelul Bran 
- Castelul Corvinilor din Hunedoara 
- Castelul Peleş din Sinaia 
- Piaţa Sfatului din Brasov 
- Cluj Napoca, statuia Mathias Rex 
- Biserica îngropată în lacul de steril din Valea Seşii (Dezastru ecologic) 
- Sarmizegetusa Regia, capitala Regilor Daci 
- Bucureşti, capitala României. 

Un comentariu:

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.